U bent hier: Inspiratie / Globius realiseert uw goede voornemens

Globius realiseert uw goede voornemens

VAL-I-PAC aangifte, globaal preventieplan, jaaractieplan, opleidingsplan, besparingsplan, welzijn op het werk,…  U moet ook dit jaar weer creatief uit de hoek komen om haalbare doelstellingen en betaalbare actiepunten te vinden die passen bij uw bedrijfsvoering. Liefst mét resultaat:

  • een efficiënter productieproces, 
  • bedrijfscontinuïteit, 
  • kostenbeheersing en kostenbesparing, 
  • minder afval en minder verspilling, 
  • het vermijden van schade en ongevallen en de bijhorende schadeclaims
  • een betere ergonomie voor uw medewerkers, 
  • goed opgeleide operatoren, 
  • het reduceren van uw ecologische voetafdruk,...

Globius kan u helpen uw doelstellingen te behalen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van hoe we u concreet kunnen helpen. Bouw mee aan een zorgeloos nieuw jaar waarin uw doelstellingen met gemak behaald worden: 

Thema

Voorbeeld van actie

Minder folieverbruik

Wij sporen verborgen gebreken op via rendementstesten op uw palletwikkelaar(s). Het optimaliseren van uw wikkelschema leidt altijd tot een significante daling van uw folieverbruik. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wij bieden deze testen aan op eender welk merk van wikkelaar, ook als u uw machine niet bij ons heeft aangekocht. 

Minder afval

Wikkelt u met de hand? Wist u dat er folie handrollen bestaan met een herbruikbare koker? Weg met die kartonnen kokers die veel plaats innemen en u handenvol geld kosten voor afvalverwerking.

Ergonomie

Klagen uw operatoren over rugpijn bij het manueel wikkelen van paletten? Wij adviseren het type palletwikkelaar die bij uw activiteiten past, berekenen de return on investment en geven opleiding aan uw gebruikers hoe de wikkelaar bediend en onderhouden moet worden.

Preventie

Ontdek ons gamma robuuste tape dispensers met veiligheidsfunctie waarbij het mes verborgen is om snijwonden te voorkomen.

Veiligheid

Voor het doorknippen van omsnoeringsband hebben we speciale scharen die het opspringen van de band voorkomen. 

Kostenbesparing

Nog vaak wordt staalband gebruikt om zware ladingen te omsnoeren, maar wist u dat in vele gevallen PET-band goedkoper en veiliger is? Globius begeleidt deze transitie door de vereiste spankracht te berekenen en de juiste PET-band aan te bevelen. PS : PET is gemaakt van gerecycleerd materiaal! 

Efficiëntie  

Heeft u die hoekbeschermers rond uw pallet écht nodig? Ze vertragen uw verpakkingsproces en vergroten de afvalberg. Laat ons even naar uw wikkelproces kijken, in de meeste gevallen zijn die dure hoekbeschermers overbodig.

Gezondheid

Gebruikt u nog PVC folie op uw krimpmachines? Uw operatoren staan dagelijks in schadelijke dampen. Omschakelen naar polyethyleen of polyolefine folie is beter voor hun gezondheid.

Innovatie

Hoe verloopt uw assemblage? Heeft u al eens aan dubbelzijdige tape gedacht om uw onderdelen in elkaar te zetten? De nieuwste ontwikkelingen in kleefbanden bieden tal van mogelijkheden die uw assemblageproces vereenvoudigen en versnellen.

Opleiding

Een goed opgeleide operator is een meerwaarde voor uw bedrijf. Globius organiseert training op maat. Dit kan bij u ter plaatse, maar wij organiseren ook opleidingen bij Globius. Ons Globilab biedt een allround leeromgeving waar alle technologieën aanwezig zijn die wij vertegenwoordigen.

Optimaliseer

Laat uw verpakkingsproces eens doorlichten. Waar kan u nog verbeteren? Waar kan u op besparen? Waar zitten uw bottlenecks? Waar loopt u het risico op beschadiging door een slechte verpakking? Maar ook: wat doet u goed en mag u zeker niet veranderen?

Bedrijfscontinuïteit

Zorg voor uw machinepark. Een goed onderhouden machine gaat langer mee.
Dankzij onze eigen technische dienst en een snelle levering vanuit ons Globilab kunnen wij alle vragen inzake machines aan. In de meeste gevallen kunnen wij binnen de 24u een vervangmachine leveren, zodat u zorgeloos verder kan produceren.

Geïnspireerd door onze suggesties? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het Globius team 

Terug naar nieuwsoverzicht

Tape en toebehoren

Tape en tape dispensers, afrolsystemen, dozen vormen, dozen sluiten

Meer info

Wikkelen

Folie en foliedispensers, horizontale wikkelaars, palletwikkelaars

Meer info

Omsnoeren

Omsnoeringsband, toebehoren, apparaten en omsnoeringsmachines

Meer info

Krimpverpakken

Krimpfolie (PE, PVC en POF),
hoeklassers en krimptunnels

Meer info